Kolmas viikkoni Australiassa

KOLMAS VIIKKONI AUSTRALIASSA

Alku viikolla ei oikeastaan tapahtunut mitään. Maanantaina, tiistaina ja keskiviikkona kävin vain koulussa ja iltapäivän vietin kotona, läksyjä tehden ja koiran kanssa ulkoillen. Torstai iltana osallistuin rotary illalliselle, joka oli järjestetty piiri kuvernööriä varten. Iltaan sisältyi illallinen ja erilaisten puheiden kuuleminen. Puheita pitivät pääasiassa rotary klubien presidentit, jotka päivittivät muita klubiensa tämän hetkisestä toiminnasta. Kuvernööri itse piti toki myös itse puheen, jossa hän kertoi alueen rotary toiminnan tulevia tavoitteita. Itse olin paikalla vain kuuntelemassa, syömässä ja tapaamassa paljon uusia rotareita piiristäni. Toimin myös arvonnan onnettarena. 

 

Perjantaina host perheeni äiti haki minut koulusta jo klo 13, jotta pääsisimme lähtemään Canye Gorge kanssallis puistoon niin, ettei tarvitsisi ajaa pimeän tultua. Lähdimme sinne siis retkeilemään host perheeni vanhempien, heidän ystäviensä, toisen vaihto-oppilaan ja tämän host perheen kanssa pitkän viikonlopun kunniaksi. Maanantai on nimittäin yleinen vapaapäivä täällä. Pääsimme perjantai iltapäiväksi perille kello 16-17. Laitoimme asuntovaunun valmiiksi ja istuimme leirinuotion ympärillä nauttien kauniista luonnosta, seurasta sekä upeasta tähtitaivaasta. Leirintäalueella oli paljon ihmisiä sekä kenguruja ja wallabyja. Pääsin myös osallistumaan lintujen ruokintaan leirintäalueella. 


Launtaina aamulla lähdimme luontokävelylle läheiseen sademetsään ja siellä törmäsimme myös python käärmeeseen. Kävelyretken jälkeen menin uimaan leirintäalueen uima-altaaseen, vaikka muut ajattelivatkin sen olevan vähän outoa, koska täällähän on keskitalvi tällä hetkellä. Uinnin jälkeen pääsin pitelemään vauva wallabya, joka oli yhden host perheeni ystävän ollut pakko ottaa mukaan retkelle, koska wallaby on vielä niin pieni ettei voi mennä hoitoon. Ystävä on työltään villieläimien hoitaja ja tämän takia heillä asuu vähän väliä erilaisia eläimiä, jotka jostain syystä eivät vielä selviä omillaan luonnossa. Pääsin myös kokeilemaan kajakkia, joka yhdellä perheellä oli mukanaan. Sitten oli taas lintujen ruokinta aika , johon osallistuimme jälleen. Illalla meillä oli taas leirinuotio, jonka ääressä vietimme iltaa. 

  

Sunnuntaina lähdimme läheiselle padolle, ensin kävimme katsomassa sitä ylhäältä ja sitten menimme veden äärelle. Menimme suppailemaan, suppilaudoilla jotka yksi ystäväpariskunta oli tuonnut mukanaan. Suppailun jälkeen menin uimaan Claran kanssa, joka on toisen vaihto-oppilaan Majun host sisko. Uimisen jälkeen palasimme leirintäalueelle, missä menin lämpimään suihkuun. Suihkun jälkeen rentouduin vaunussa, luin kirjaa ja nukuin pienet päiväunet. Sitten söimme lounaan. Lounaan jälkeen pelasimme mölkkyä, vaikkakin nimellä finska, jonka host vanhempani olivat löytäneet ja halusivat nyt kokeilla. Heittelimme myös frisbeetä yhdessä. Illalliseksi söimme  pizzaa, jonka valmistimme itse. Illalla pelasin ´spotlight´ peliä muiden nuorten kanssa, peli on siis piilosta pimeässä  ja jos taskulampun valo osuu sinuun olet löydetty, pelasimme samaa peliä myös lauantai iltana. Pääsin myös maistamaan leireillä perinteisesti tehtävää `damper`leipää makeana ja suolaisena.Maistoin myös leirinuotiossa tehtyä pataa.  

Nyt maanantaina heräsimme melko aikaisin host perheeni kanssa ja aloimme kerätä kamoja kasaan. Sitten vähän kymmenen jälkeen lähdimme ajamaan Gladstoneen. Täällä olemme siivonneet vaunun ja purkaneet tavarat. Viikonloppu oli todella mukava, vaikkakin aika väsyttävä. Tänään on kuitenkin vielä hyvin aikaa lepäillä ja valmistautua huomiseen koulupäivään. Kommentit

  1. Onpa ollut todella monenlaista ohjelmaa, kuulosta hengästyttävältä. Ihmettelinkin miksi sieltä ei tultu sunnuntaina kotiin, mutta teillä oli vapaapäivä. Mukavaa kouluviikkoa! M

    VastaaPoista
  2. Haha, vai oli tuo altaassa uiminen outoa, kerro että tykkäsit jo pienenä avantouinnista 😃😃

    Ihanalta näytti 😍❤️

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Muutto toiseen host perheeseen

Ensimmäiset kaksi viikkoa uudessa host perheessä

Tanssiaisia ja valkoisia rantoja