Neljäs viikkoni Australiassa

Neljäs viikkoni Australiassa

Nyt olen ollut tänä sunnuntaina neljä viikkoa Australiassa. Tämä viikko oli aika rauhallinen alussa varsinkin. Tein lähinnä koulutöitä iltapäivät ja vaan otin rauhassa kotona. Tiistaina menin koululle illalla aineiden valintaa varten järjestettyyn info tilaisuuteen. Aineista monet olivat kiinnostavia, enkä ole vielä osannut valita 16 lempi vaihtoehdostani niitä neljää, joita opiskelen ensi vuonna. Koulussani kaikille pakollisia aineita on englanti ja uskonto ja sen takia kuudesta aineesta ne vievät kaksi paikkaa, mikä jättää vain neljä valittavaksi. 

Torstaina osallistuin rotary illalliselle, mihin tuli myös toinen vaihto-oppilas Maju. Illallisella meille esittäytyivät viisi erityisopettajaa Britanniasta, jotka kertoivat koulujensa toiminnasta, itsestään ja siitä, mistä olivat kotoisin tai missä asuivat tällä hetkellä. Illallinen oli mukava ja sen lopuksi minä ja Maju toimimme onnettarina rotarien arvonnassa.

 

Perjantaina koulun jälkeen lähdin orientaatio leirille, joka pidettiin Tannum Sandissa. Paikka on vain noin puolen tunnin päästä kaupungista, jossa asun. Perjantaina tapasin siis kaikki muut piirini vaihto-oppilaat ympäri maailmaa, meitä on kokonaisuudessaan kymmenen. Leirillä olivat myös piirin viisi lähtevää vaihto-oppilasta, joista yksi on tulossa Suomeen. Meillä oli muutama jäätä murtava leikki illalla, ruokailu ja sitten teimme pakolaisleireille lähetettäviä naisten hygienia pakkauksia. Illalla olin hyvin väsynyt ja suihkun jälkeen nukahdin nopeasti. 


Lauantaina aloitimme päivän aamupalalla, jonka jälkeen kävimme muutaman tunnin läpi erilaisia vaihtoa koskevia asioita, kuten mitä tehdä jos tulee ongelma tai kokee seksuaalista häirintää, muita käytännön asioita sekä säännöt. Näiden jälkeen lähdimme rannalle, joka oli noin kahden minuutin kävelymatkan päässä majapaikastamme. Siellä kävimme uimassa ja vain nautimme kauniista päivästä. Tämän jälkeen oli ruokailu, jota seurasi kirjeen kirjoittaminen itselle joka tulee 12kk päästä postissa itselle kotimaahan omaan osoitteeseen. Sitten alkoikin jo olla illallisen aika, illalliseen osallistui myös joitakin vanhempia ja silloin pistimme rotary takit päällemme sekä vaihdoimme pinssejä. Illallisen jälkeen vietimme iltaa leirinuotion äärellä. Suihkun jälkeen uni tuli taas nopeasti pitkän päivän jälkeen.

 


Sunnuntaina laitoimme herätyksen puoli kuudeksi, jotta ehtisimme nousta katsomaan auringonnousua  rannalle. Auringonnousu oli todella kaunis ja todellakin sen arvoinen. Emme oikeastaan tehneet paljon muuta sunnuntaina kuin siivonneet, syöneet ja lähteneet. Leiri oli lyhyt, mutta silti tosi kiva. Oli hauskaa tavata kaikki vaihto-oppilaat ja tutustua heihin. Kaikki olivat ystävällisiä ja kiinnostavia persoonia. Kotiin päästyäni olin hyvin väsynyt, joten nukuin pienet päiväunet. Illalla meille tulee host-äitini sisko ja tämän lapset. Nämä neljä viikkoa ovat liitäneet ohi täällä ja olen viihtynyt hienosti. Olen hyvin sopeutunut jo joka päiväiseen elämään, vaikka silti joka viikko eteeni on tullut jotain mitä en ole ennen nähnyt/kokenut/tiennyt ja olen oppinut jotain uutta. Toivottavasti loppu vuosi menee samalla tyylillä!

Nyt host-äitini tuli sanomaan, että tule katsomaan mitä me käytiin ostamassa ja tämä oli pihassa! 

Niin kuin sanottu, joka päivä jotain uutta. Tulevaisuus on täynnä kaikenlaista, mistä minulla ei ole vielä tietoakaan, mutta siitä olen varma että hienoja kokemuksia on luvassa. Vaihto todella saa tuntemaan, että joka hetki on hyvä elää täysillä ja kaikkea kannattaa kokeilla!

Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Muutto toiseen host perheeseen

Ensimmäiset kaksi viikkoa uudessa host perheessä

Tanssiaisia ja valkoisia rantoja