Yhdeksäs viikkoni Australiassa

Yhdeksäs viikkoni Australiassa

Tämä viikko oli viimeinen ennen kevät loman alkua, joka kestää seuraavat kaksi viikkoa, joten koulussa oli joka päivä vähemmän ihmisiä. Oppilaat alkoivat lähtemään lomille, joten perjantaina joillain tunneillani oli vain kahdeksan oppilasta tai vähemmänkin. Viikko oli siis aika rento ja nyt on viimein alkanut loma. 

Sain joitain koe arvosanoja takaisin, täällä arvosanat ovat alin E, sitten D, C, B ja A, matikasta sain C:n. Minulle ei oltu kerrottu koe aluetta, en siis ollut edes kuullut kaikista asioista joita kokeessa käsiteltiin, enkä muistanut kaikkea aikaisemmasta opetuksestani Suomessa. Myös kemian kokeesta sain C:n ja siinä aikalailla sama homma kuin matikassa. Kaikki tietoni perustuivat kokeissa siis oikeastaan siihen, mikä minulle oli entuudesta opetettu vielä Suomessa ollessani. Englannin analyyttisestä esseestä Roomeota ja Juuliaa koskien sain B+. Muita koe arvosanoja en ole vielä saanut takaisin. Liikunnan kirjoitetusta työstä sain arvosanakseni A:n. 

Maanantaina en tehnyt oikeastaan mitään koulun lisäksi. Tiistaina rotary nuorisovaihtoasiamieheni täällä Australiassa, Gloria, tuli hakemaan minut koulusta ja menimme kahville. Annoin hänelle paperin, jossa pyysin lupaa rotary districiltäni poistumiseen ja muuten vain vietimme aikaa yhdessä. 


Keskiviikkona söin aamupalaksi uutta lemppari aamiastani englantilaisia muffineja siirapilla ja hillolla. Menin koulun jälkeen suoraan läheiseen McDonaldsiin, missä tapasin Majun, hänen host-siskona Claran, host-äidin Siddin, Claran koulukaverin Sabrinan, tämän äidin ja heidän luonaan nyt kuusi viikkoa asuvan vaihto-oppilaan, lempinimeltään Fred tytön, Kanadasta Quebeckista. Illalla saimme valmiiksi Australia aiheisen palapelin, joka on ollut olohuoneessa muutamia viikkoja. 


Torstaina illalla Maju ja hänen host-perheensä kutsuivat minut katsomaan The Bachelor sarjan finaali jaksoa, vaikka en sarjaa olekaan seurannut hyväksyin kutsun. Menimme siis Sabrinan, jonka tapasin päivää ennen, perheen luokse illaksi. Perjantaina menin Majun kanssa rotary klubini pitämälle ruokakojulle dragracing tapahtumaan auttamaan kokoamalla hampurilaisen tai nakkileipiä tilauksien tullessa. 


Lauantaina aamupäivän vietin rennosti oleskellen, kävin tekemässä muutamia askareita, joita host-veljeni piti saada tehtyä. Haimme lounaaksi hänen kanssaan KFC:tä ja söimme sen autossa. Iltapäivällä tein proteinipalloja ja noin viiden aikoihin host-äitini vei minut Majun luokse, sillä hänen host-siskonsa oli järjestänyt yökylän parin kaverinsa kanssa ja kutsui myös minut mukaan. Illalla pelasimme Wiitä, teimme pizzaa illalliseksi ja katsoimme leffan. 


Sunnuntai aamuna teimme lettuja aamupalaksi ja syömisen jälkeen pelasimme Twisteriä. Noin 10.30 lähdimme Majun ja hänen host-äitinsä Siddin kanssa rotarien järjestämään elokuva näytökseen. Elokuvan nimi oli "Ride like a girl", se kertoi hyvin kiinnostavan tarinan Michelle Paynesta, ensimmäisestä naisesta joka on ikinä voittanut Melbourne Cupin v.2015 ja tähän asti ainoasta nais voittajasta. Elokuva oli siis todella hyvä. Sen jälkeen sain kyydin Entertainment Centerillä, missä oli tanssikilpailut, joissa esiintyi myös host-äitini sisaren tytär pariin otteeseen.

 


Hyvä viikko taas takana päin ja innolla odotan nyt alkavaa :DKommentit

  1. Hyvää lomaa! Hyvin on koulut menneet, kun vain osan asioista olet ehtinyt siellä opiskella.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Muutto toiseen host perheeseen

Ensimmäiset kaksi viikkoa uudessa host perheessä

Tanssiaisia ja valkoisia rantoja