Joulu Australiassa

Joulu Australiassa

Maanantaina pakkasin tavarani päivällä 10 päivän Brisbanen reissua varten, johon lähdin seuraavana päivänä Majun nykyisen ja minun tulevan host perheen kanssa. Illalla perheen isä Carl tuli hakemaan minut tavaroineni viettämään yön heidän luonaan, sillä seuraavana päivänä eli joulu aattona lähdimme ajamaan aamu viiden aikoihin kohti Brisbanea. Tiistaina nousimme siis aikaisin ja minä, Carl, Maju ja perheen koira Chili nousimme autoon ja aloitimme noin seitsemän tunnin ajomatkan Brisbaneen, missä perheellä on siis asunto, jossa heidän tyttärensä asuu. Perille päästyämme menimme Majun kanssa viereiseen ostoskeskukseen, katselimme vain ympärille ja söimme. Illalla menimme naapurien luokse pieneen juhlaan jouluaaton kunniaksi. 



Keskiviikko, joulupäivä, eli keskeisin päivä joulua koskien Australiassa. Aamu alkoi joulusukkien purkamisella, niihin oli ilmestynyt lahjoja yön aikana. Tämän jälkeen laitoimme itsemme valmiiksi ja lähdimme joulukirkkoon. Suurin osa Westoneista ja Maju ovat katolisia, joten menimme katoliseen kirkkoon joulumessuun. Kirkon jälkeen söimme aamupalaksi lettuja. Tämän jälkeen avasimme lahjat, jotka "joulupukki" oli tuonut kuusen alle yön aikana. (Meillä lahjat oli kyllä ollut kuusen alla jo useamman päivän XD.)  Lahjat avattuamme aloitimme ruokien valmistelun ja talon koristelun. Meille  tuli vieraita myöhäiselle joululounaalle / aikaiselle jouluillalliselle. Vietimme sitten joulua yömyöhään vieraiden kanssa.



Torstai, "Boxing day", tämä päivä on täällä tunnettu siitä, että silloin on suuret alennusmyynnit kaikkialla. Joten, menimme shoppailemaan kymmennen aikoihin läheiseen ostoskeskukseen. Iltapäivällä suuntasimme keskustaan, jossa minä menin Sofitel hotellille tapaamaan host-sisartani ja hänen puolisoaan, jotka olivat Brisbanessa myös viettämässä joulua host-sisareni puolison perheen kanssa. Vietin iltaa sitten heidän kanssaan. Myöhemmin muut olivat menneet jo autolla takaisin asunnolle, joten menin junalla takaisin perästä päin. Takaisin tultuani söimme illallisen täällä ja vietimme iltaa yhdessä.



Perjantaina ajoimme päiväksi Gold Coastille, johon on siis noin tunnin ajomatka Bribanen keskustasta. Siellä kävelimme ympäriinsä, katselimme rantaa ja pieniä kauppoja. Söimme Carlin lempiravintolassa ja ruoan jälkeen menimme istuskelemaan nurmelle lähelle rantaa, jossa lueskelin kirjaa. Takaisin päin tullessamme pysähdyimme matkalla outlet-kauppakeskuksella, jossa hyödynsimme jälleen alennusmyyntejä. Illan vietimme asunnolla.



Lauantaina aamulla menimme kaupunkiin Majun kanssa, kävimme kahvilla ja kävelimme ympäriinsä. Otimme keskustasta bussin, joka vei meidät 10kilometrin päähän siitä mihin olimme menossa. Joten mentyämme harhaan Carl tuli hakemaan minut sekä Majun ja vei meidät lääkäriasemalle, jossa minulla oli aika tulehtuneiden ihottumien takia. Lääkäri käynnin jälkeen menimme luistelemaan host-äidin Helenin ja Majun kanssa. Illalla menimme syömään japanilaiseen ravintolaan.

 

Sunnuntain vietimme Majun kanssa Brisbanen keskustassa. Kävimme Brisbanen maailmanpyörässä, näimme italialaisen vaihto-oppilaan samasta piiristä, josta me siis tulemme ja kiertelimme kaupoissa päivän ajan. Illan vietimme asunnolla koko porukka, väsyneinä päivän kävelystä ja nautimme vain toistemme seurasta.



Pahoittelut blogin hyvin myöhässä tulemisesta, sen lisäksi, että olin Brisbanessa minulla on kotona pieniä ongelmia netin ja kännykän kuvien kanssa, nämä myös hidastivat blogin julkaisua. Toivottavasti kaikilla oli oikein hyvä joulu ja uusi vuosi on alkanut onnellisesti!










Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Muutto toiseen host perheeseen

Ensimmäiset kaksi viikkoa uudessa host perheessä

Tanssiaisia ja valkoisia rantoja